M’ha agradat el discurs que va fer en Santiago Espot, líder del partit ‘Catalunya Acció’, el dia de la protesta contra el govern central pel desastre de RENFE a la Plaça Sant Jaume. Em satisfà perquè representa al cent per cent el que sentim molts dels ‘catalans emprenyats’. (Cliqueu a la imatge si voleu veure el video del discurs).

Tanmateix, i més enllà dels arguments del sr. Espot, és paradoxal el fet que cap partit amb representació parlamentària estigui capitalitzant el descontentament general que vivim al nostre país. Així, mentre el PSC segueix en la seva línia incoherent i contradictòria, donant suport a Zapatero i a la Ministra Alvarez, en detriment dels interessos dels seus propis votants catalans, i mentre aquí assegura que està fent el contrari; mentre CiU, que és a la oposició i podria fer un sarau impressionant, però no fa res perquè llavors els altres li retraurien la pèssima gestió que va fer en Pujol durant el seu mandat davant l’evident i anunciada desinversió en infraestructures; mentre ERC, que era el partit verge que podia fotre canya des de l’oposició i culminar el seu creixement arrabassant vots a CiU i PSC per les seves errades històriques en aquest assumpte, s’ho ha acabat mirant des de la poltrona amb més pena que glòria…

Mentre els partits amb representació parlamentària, com diem, desaprofiten l’ocasió d’un país que es desmunta a cada dia que passa, les formacions petites, com ara la del sr. Espot, són les úniques que poden dir les veritats que mai sentirem, desgraciadament, al Parlament de Catalunya ni al Congrés espanyol. Per tot plegat, preveig que l’abstenció creixerà molt a les properes eleccions a no ser que ens inventem una campanya original i sorprenent que cridi l’atenció dels mitjans de comunicació i que animi els catalans emprenyats a aixecar el cul del sofà i anara votar a les properes eleccions espanyoles per castigar els nostres representants polítics i per exigir el dret de decidir que té Catalunya. Per tant, iniciem oficialment la convocatòria de propostes. La meva, us la detallo a continuació:

La idea que plantejo és senzilla. Com que Espanya només vol els catalans per a pagar, tot català emprenyat dipositarà un bitllet de cinc euros al sobre que introduirà a l’urna a les properes eleccions generals espanyoles. D’aquesta manera, fet sorprenent, es crearà una situació insòlita. Es recolliran milions d’euros a tot Catalunya que ningú sabrà ben bé a qui pertanyen ni que fer-ne. Els mitjans n’hauran de fer resó, obligatòriament. Com que prèviament s’haurà fet una campanya a Internet anunciant la intenció de l’acció: “Com que Espanya només ens vol per pagar, Catalunya exigeix el dret a decidir el seu futur amb aquesta accio irònica, pacífica i generosa”, la reivindicació arribarà a totes les llars de Catalunya i d’Espanya. Només ens costarà cinc euros a cadascú, però si tothom col.labora, pot ser la campanya més exitosa de la nostra història i una bona manera de castigar els nostres representants polítics per la feina mal feta. Posteriorment, i una vegada fet el recompte, es pot emetre un comunicat proposant que aquests diners es destinin a la propera Marató solidària de TV3. Per tant, tots hi sortirem guanyant.