Acaba de néixer una nova iniciativa sobiranista, molt visual, ben treballada, que permet fer un cens -anònim, però geogràfic i global- del sobiranisme català al món: Estatpropi.cat.

Si encara no t’hi has apuntat, t’animo a fer-ho o, com a mínim, fes una ullada al web perque val la pena.

Si la Xarxa de Blocs Sobiranistes ja és una realitat amb més de 340 blocaires inscrits -a més de ser una bona eina per seguir (una part) de la Catosfera-, ara ja tenim una nova eina per als no blocaires.

Amb tot, m’agradaria fer una reflexió. Primer de tot, amb mi podeu comptar sempre per a iniciatives innovadores i originals -sempre amb la finalitat de ser útils, però-. Ara bé, el què m’agrada a mi és preguntar a amics i coneguts que no estan inmersos a la xarxa i/o al món sobiranista (però que sé que són sobiranistes o propers a aquest objectiu), sobre què n’opinen de les diferents iniciatives que van sorgint. I, la resposta sempre és la mateixa: “Això està molt bé, però ja no sé on sóc, hauríeu(m) de fer-ne una de gran i no embolicar tant la troca”. No em sembla una mala valoració de la situació, però és lògic que hi hagi una mica de dispersió, ja que el fet de sorgir la majoria d’iniciatives de la societat civil, fa que tot plegat sigui una mica anàrquic.

Què vull dir amb això? Doncs, per una banda, cal seguir fent volar la imaginació i actuar com ara. Però, caldria intentar actuar amb visió de conjunt i el màxim unitàriament possible. No hem de deixar d’obrir iniciatives, però si ho fem fàcil d’entendre tindrà millors resultats.

Per exemple, el web d’Estatpropi.cat ja enllaça amb la XBS, i això ja fa de nexa i funciona. Potser caldria un gran web que aglutinés totes les iniciatives, d’una forma didàctica i fàcil d’entendre. La senzillesa és bàsica! La gent activa no té problemes per seguir-ho, la gent passiva (igual o més important) si que en té, i s’ha de tenir en compte.

Salut i llibertat!

Marcús